Reis & verblijf

Verblijf in een landhuis met twee zwembaden bij Cortona

Vanuit het zwembad heb je een panoramisch uitzicht over de heuvels en de vallei. Het boerenlandhuis (agriturismo) is prachtig gelegen tegen de heuvel, buiten het dorp Terontola, maar je loopt in een dik kwartier naar de winkels en het station, of in een drie kwartier door de heuvels naar Cortona. Het filmpje laat dat heel mooi zien.

Het landgoed is opgedeeld in appartementen. Elk appartement heeft een kamer met een tweepersoonsbed en een kamer met twee eenpersoonsbedden. Je deelt de badkamer dus met maximaal vier personen. Bij het zwembad zijn ook nog twee toiletten.

De appartementen hebben gedeelde badkamers en een woonkamer/-keuken. Ze liggen aan de tuin, behalve enkele kamers op de eerste etage. De prijzen zijn inclusief lakens en handdoeken. Badlakens voor buiten bij het zwembad of om mee naar het meer te nemen, moet je wel zelf meebrengen. Er staan ook fietsen die je mag gebruiken.

Er zijn enkele kamers in een op 2 km gelegen B&B met eigen sanitair. (Dit altijd in overleg, want beperkt beschikbaar).

Wil je in je eentje een eigen kamer? Dat kan in overleg voor een meerprijs. Ook zijn er nog andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt die we kunnen bespreken. Kampeerders kunnen terecht op een camping zo’n 5 km verderop bijvoorbeeld. Zie bij Wat kost het? voor de prijzen.

Eten en drinken
cortoreggio pizzaWe eten heerlijk buiten in de tuin als het weer het toelaat. De pizza-oven staat midden in de tuin. Een avondje pizza’s maken en bakken wordt een feestje.
Om je zoveel mogelijk tijd geven om  op pad te gaan, zorgen wij voor ontbijt en vier keer diner en stel je bij het ontbijt zelf je lunchpakket samen met brood, beleg, fruit en dergelijke. Of je gaat naar een van de restaurants in de omgeving of in de dorpen en stadjes die je bezoekt. Vlakbij zijn bovendien winkeltje, bakkers en een supermarkt.

Wijn en zo

Er is lekkere, eigen wijn die ze voordelig per liter verkopen. Ze maken en verkopen ook hun eigen olijfolie. Verder zorgen we voor bier, mineraalwater en frisdrank. Alles tegen een redelijke vergoeding.

Vervoer, samen reizen, vliegen, reis, ticketsDe reis naar Italië

Met de reis begint de vakantie.
Boek je eigen trein- of vliegticket, of kom met de auto en bepaal zelf hoe lang je in Italië blijft. Uiteraard. Onze week is in ieder geval van zondag 20 tot zaterdag 26 mei.

De Treinreiswinkel is de beste plek om treinreizen te boeken: 071 513 700 (maar doe dit pas als je zeker weet dat het doorgaat).

De Trein
is een ideale manier om te reizen als je veel van het landschap wilt zien. Het plaatsje Terontola-Cortona heeft een treinstation. Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem voor  250,- met de nachttrein tot op loopafstand van het landgoed komen. Dat is inclusief gereserveerde zitplaatsen, ligplaatsen en ontbijt. Voor 20,- meer heb je een echt bed in de trein. Gezellig.

De vakantie begint als je op de trein stapt. Je vertrekt bijvoorbeeld met de nachttrein op 19 mei en arriveert op zondag 20 mei al rond 8.00 uur op je bestemming.  Inchecken kan vanaf 15.00 uur.
Je kunt dan bij je overstap op 20 mei in Arezzo een latere regiotrein naar Terontola-Cortona nemen zodat je die prachtige stad kunt bekijken (er is een bagagedepot linksaf bij het station, in een garage).

Of je stapt vijf minuten voor Terontola uit in Camucia-Cortona, en pakt de frequent rijdende shuttlebus de heuvel op om daar te ontbijten en rond te kijken.
Het busje stopt op de Piazza Garibaldi, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de vallei en de heuvels (zoals in heel Cortona trouwens).

De nachttrein terug vertrekt op zaterdag om 20.00 uur. Dat zijn twee volle dagen extra in Italië als je met de trein reist.

Natuurlijk kun je ook een nachttrein naar München nemen en daar de  dagtrein naar Rome nemen (en overstappen in Arezzo op de regionale trein). Trenitalia, de Italiaanse NS, heeft een duidelijke app met de dienstregeling.

Noorderlingen kunnen sneller treinreizen via Leer in Duitsland via Hannover naar dezelfde nachttrein vanuit München naar Italië. De prijzen zijn hetzelfde. De Treinreiswinkel regelt het voor je.

Op onze agriturismo staan fietsen waarmee je naar het station kunt fietsen. Wil je goede fietsen voor lange tochten huren? Dat kan geregeld worden.

Vliegen kost rond de 200,-. Het voordeligste is op Pisa vliegen met Transavia. Vanuit Pisa reis je in 2,5 uur met de trein naar Terontola-Cortona. Als je daar een auto huurt kost het ook ongeveer zoveel tijd. Naar Florence kun je o.a. met KLM vliegen, niet eens zo veel duurder en gunstigere vertrektijden (van daar 1,5 uur onderweg) of naar Rome (dat duurt 2,5 uur ongeveer naar Terontola). Boek pas als je zeker weet dat de week door gaat.

Met de auto ben je zo’n 16 uur onderweg, met een onvernachting in Zuid-Duitsland of Zwitserland. Rijd je met iemand samen, dan wordt het voordeliger. Op deze site hebben ze alvast wat hotels voor onderweg van Nederland/België naar Toscane op een rijtje gezet.

Advertenties