Reis & verblijf

20171010_144130 (Small)Boek je eigen trein- of vliegticket en bepaal zelf hoe lang je in Italië blijft. Uiteraard. Onze week is in ieder geval van zondag 20 tot zaterdag 26 mei. De Treinreiswinkel is de beste plek om treinreizen te boeken: 071 513 700

De reis

De Trein is een ideale manier om te reizen als je veel van het landschap wilt zien. Het plaatsje Terontola-Cortona heeft een treinstation. Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem voor  250,- met de nachttrein tot op loopafstand van het landgoed komen. Dat is inclusief gereserveerde zitplaatsen, ligplaatsen en ontbijt. Voor 20,- meer heb je een echt bed in de trein. Gezellig.

De vakantie begint als je op de trein stapt. Je vertrekt met de nachttrein op 19 mei en arriveert op zondag 20 mei al rond 8.00 uur op je bestemming.  Inchecken op Landrucci kan vanaf 14.00 uur.
Je kunt dan bij je overstap op 20 mei in Arezzo een latere regiotrein naar Terontola-Cortona nemen zodat je die prachtige stad kunt bekijken (er is een bagagedepot linksaf bij het station, in een garage).

Of je stapt vijf minuten voor Terontola uit in Camucia-Cortona, en pakt de frequent rijdende shuttlebus de heuvel op om daar te ontbijten en rond te kijken.
Het busje stopt op de Piazza Garibaldi, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de vallei en de heuvels (zoals in heel Cortona trouwens).

De nachttrein terug vertrekt op zaterdag om 20.00 uur. Dat zijn twee volle dagen extra in Italië als je met de trein reist.

Natuurlijk kun je ook een nachttrein naar München nemen en daar de  dagtrein naar Rome nemen (en overstappen in Arezzo op de regionale trein). Trenitalia, de Italiaanse NS, heeft een duidelijke app met de dienstregeling.

Noorderlingen kunnen sneller treinreizen via Leer in Duitsland via Hannover naar dezelfde nachttrein vanuit München naar Italië. De prijzen zijn hetzelfde. De Treinreiswinkel regelt het voor je.

Treinreizigers krijgen van Landrucci vanwege de duurzame wijze van reizen voor een tientje per verblijf een fiets tot hun beschikking. Anderen kunnen ook een fiets huren/reserveren, maar dan kost het vijf tientjes ongeveer.

Vliegen kost ook rond de 200,-. Het voordeligste is op Pisa vliegen met Transavia. Vanuit Pisa reis je in 2,5 uur met de trein naar Terontola-Cortona. Als je daar een auto huurt kost het ook ongeveer zoveel tijd. Naar Florence kun je o.a. met KLM vliegen, niet eens zo veel duurder en gunstigere vertrektijden (van daar 1,5 uur onderweg) of naar Rome (dat duurt 2,5 uur ongeveer naar Terontola). Boek pas als je zeker weet dat de week door gaat.

Met de auto ben je zo’n 16 uur onderweg, met een onvernachting in Zuid-Duitsland of Zwitserland. Rijd je met iemand samen, dan wordt het voordeliger.

Verblijf in Agriturismo Fattoria Landrucci

Het boerenlandhuis Agriturismo Fattoria Landrucci is opgedeeld in 6 riante appartementen. Daar zijn 6 kamers met tweepersoonsbedden en 9 slaapkamers met twee eenpersoonsbedden. Verder is er nog een hele grote slaapkamer waar eventueel drie mensen kunnen slapen.

De appartementen hebben fijne, gedeelde badkamers en een grote woonkamer/-keuken. De twee grootste appartementen hebben twee badkamers. Alle badkamers in de appartementen liggen aan de gang en zijn voor iedereen dichtbij. De prijzen zijn inclusief lakens en handdoeken. Badlakens voor buiten bij het zwembad of om mee naar het meer te nemen, moet je wel zelf meebrengen.

Wil je in je eentje een eigen kamer? Dat kan in overleg voor een meerprijs. Eventueel kun je een stukje fietsend naar Riccio en daar in een B&B slapen. Kampeerders kunnen terecht op een camping zo’n 5 km verderop bijvoorbeeld. Zie bij Wat kost het? voor de prijzen.

Eten

We eten heerlijk buiten in de tuin of in een open serre op het landgoed, maar ook een keer in een gespecialiseerd  restaurantje in de buurt. Willen een aantal mensen een kookles in de Italiaanse keuken volgen? Regelen we.

Om  de prijs betaalbaar te houden en je zoveel mogelijk tijd geven om  op pad te gaan, zorgen wij voor ontbijt en diner en stel je bij het ontbijt zelf je lunchpakket samen met brood, beleg, fruit en dergelijke. Of je gaat naar een van de restaurants in de omgeving of in de dorpen en stadjes die je bezoekt. Vlakbij zijn bovendien winkeltje, bakkers en een supermarkt.

Wijn en zo

Landrucci verkoopt heerlijke levensmiddelen en basisingrediënten zoals olie en heerlijke, eigen wijn die ze voordelig per liter verkopen. Ook zal er bier, mineraalwater en frisdrank zijn tegen een redelijke vergoeding.

Advertenties